Δημοσιογραφία

Πολλά πράγματα στην ζωή γίνονται κατά τύχη. Αλλά τι είναι αυτή η τύχη; Πολύ απλά, το μήνυμα των καιρών! Φεβρουάριος 1984. Τελευταίοι μήνες της στρατιωτικής θητείας. Με άδεια, στην Αθήνα. Αναζητώντας δουλειά σε δικηγορικό γραφείο. Η δημοσιογραφία ούτε ως σκέψη στο μυαλό. Τελευταία ημέρα της άδειας. Το μάτι έπεσε σε ένα δημοσίευμα. Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Είδηση λίγων αράδων.

 

<<Η ΕΡΤ ζητάει νέους ρεπόρτερ….>>

 

Στέλνω βιογραφικό σημείωμα. Με φωτογραφία στιγμιαία. Aπό αυτόματο φωτογραφικό μηχάνημα στην Ομόνοια. Και το ξεχνάω. Ιούνιος 1984. Σε δικηγορικό γραφείο. Νέος δικηγόρος που τα κάνει όλα. Κυρίως χρέη γραμματέα. Εκείνο το πρωί χτυπάει το τηλέφωνο. Επίμονα. Απαντάω λίγο πριν κλείσει η γραμμή.

 

<<Τον κύριο Ντινόπουλο….>> <<Εγώ είμαι….>> <<Από την ΕΡΤ τηλεφωνώ>> <<Από πού;>> <<Από την ΕΡΤ… να περάσετε για ένα interview>>

Έτσι ξεκίνησαν όλα.

 

Σε λίγους μήνες η δικηγορία οριστικά στην άκρη.

 

Το 1988 η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή. Σεισμός στην Αρμενία. Ένα χρόνο αργότερα στο Βουκουρέστι. Ανατροπή και εκτέλεση του Τσαουσέσκου. Στην Ελλάδα ξεκίνημα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Ο ΣΚΑΙ στις καλλίτερες ημέρες του. Δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Ιανουάριος 1991. Πόλεμος στον Κόλπο. International War Correspondent. To βάπτισμα. 1991 – 1995. Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας. Πολεμικός ανταποκριτής στα μέτωπα. Σλοβενία, Κροατία, Βούκοβαρ, Κράινα, Βοσνία. Άνοιξη 1992. Για τέσσερις μήνες στην Ατλάντα. Συνεργασία με το CNN ως ρεπόρτερ του World Report. Ιανουάριος 1994, Μεξικό. Εξέγερση των Chiapas του Comandade Markos. Καλοκαίρι 1994, Ρουάντα. Η γενοκτονία, ο εμφύλιος πόλεμος. Ιανουάριος 1996, Ίμια. Μάρτιος 1997, Αλβανία. Η εξέγερση, οι πυραμίδες, τα καλάσνικοφ. Το 1999 τέσσερις μήνες στο Βελιγράδι. Κόσοβο, Γιουγκοσλαβία, οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί. Το 2001 η σύγκρουση σλάβων και αλβανών στην  FYROM. Οι μάχες μέσα και γύρω από το Τέτοβο. Σεπτέμβριος 2001 η επίθεση στους δίδυμους πύργους. Αμέσως μετά ο πόλεμος στο Αφγανιστάν. Για δύο μήνες στο Βόρειο Αφγανιστάν. Μάρτιος 2003, Βαγδάτη. Ο πόλεμος στο Ιράκ.

ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, Απογευματινή, Καθημερινή, Βήμα, Αντέννα. Πάντοτε όμως, δημοσιογραφία της πρώτης γραμμής. To τελευταίο ρεπορτάζ τον Αύγουστο του 2007. Για τον αγώνα της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Μέσα στις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ.

War Reports
initial image
Documentaries
initial image
Remarkable Reports
initial image